Nieuws januari 2018

Op 15 december kwamen de kinderen en hun (pleeg)ouders weer naar de meeting met de manager en social worker van de Suba Foundation. Ook de volwassen weeskinderen Andrew en Christine waren aanwezig om te assisteren. Andrew is geslaagd voor zijn onderwijzersdiploma en checkt altijd de rapporten van de kinderen en moedigt ze aan. Christine studeert nog, maar komt ook regelmatig helpen. Beiden zijn een rolmodel.

Elf kinderen hebben hun KCPE examen gedaan (dit is een afsluiting van de 8-jarige Primary School) en ze zijn allemaal geslaagd. Het was wederzijds moeilijk om afscheid te nemen; de ondersteuning eindigt op dit moment, maar ze kregen wel wat geld mee (voor leermaterialen en schooluniform) om een start te kunnen maken op voor de Secondary School.

De overige kinderen hadden allemaal betere rapporten dan daarvoor. Eén van de pleegouders bedankte namens iedereen de organisatie voor de leermaterialen met de woorden: “Veel kinderen zijn niet in staat leerboeken te kopen; onze kinderen boffen dat ze alle benodigde spullen voor school krijgen en we zijn daar heel dankbaar voor.” In januari begint het nieuwe schooljaar.

 

Children reading and sharing contents of their new books with their colleagues

Comments are closed.