Bestuur en vrijwilligers

Maak hier kennis met de bestuursleden en vaste vrijwilligers van Stichting Suba Nederland.

Zij ontvangen voor hun inzet en werk alleen een vergoeding voor reëel gemaakte onkosten. Daarbij kunt u denken aan bijv. de kosten van telefonisch contact met het bestuur van Suba Children’s Home in Kenia en vervoerskosten.
Dit maakt dat de stichting slechts een zeer laag percentage van haar inkomsten nodig heeft voor de eigen overhead. Tot nu toe hebben we dat ruim onder de tien procent kunnen houden.

angela_07Angela Bomers, voorzitter

Als jong volwassene ben ik naar Nijmegen getrokken voor mijn baan als logopediste in het academisch ziekenhuis. Van daaruit ben ik terecht gekomen op de opleiding logopedie, waaraan ik heel wat jaren als docent verbonden ben geweest.
Binnen mijn baan en in de beroepsvereniging heb ik ervaring opgedaan met het voorzitterschap; deze ervaring komt nu Stichting Suba Nederland ten goede.
Mijn vermogen om studenten enthousiast te maken voor hun toekomstig beroep en om stageplaatsen te werven voor de studenten heb ik de afgelopen jaren weten te ”vertalen” naar het enthousiasmeren van mensen voor onze stichting en het werven van donateurs en sponsoren. Sinds september 2005 heb ik royaal de tijd om mij in te zetten voor onze stichting.

Ger Pouwels, penningmeesterGer Pouwels, penningmeester
Via een koorlid ben ik in aanraking gekomen met de Stichting Suba Nederland. Mij werd gevraagd om voor 2 jaar penningmeester te worden van deze Stichting die opkomt voor weeskinderen in Kenia. Natuurlijk maken mijn vrouw Henriëtte en ik al jarenlang donaties over voor de minder bedeelden in Afrika, maar nu komt de steun aan onze naasten wel heel dichtbij.
Het enthousiasme van voorzitter Angela heeft mij overtuigd om mij ook in te gaan zetten voor deze kinderen. Zelf heb ik pas één kleinkind (Mirthe) uit het huwelijk van mijn zoon Rob en zijn vrouw Judith. Mijn dochter Marieke is nog vrijgezel, en wie weet wordt ik nog vaker opa.
Zelf heb ik 40 jaar bij het Ministerie van Financiën (de Belastingdienst) gewerkt op  allerlei afdelingen en sinds mijn FPU in 2005 zet ik mij als vrijwilliger in bij diverse verenigingen.  Ik hoop dat ik dit nog jarenlang mag blijven doen.

 

Jos EbusJos Ebus, Secretaris

Babette Bonnamy, adviseurBabette Bonnamy, adviseur

In 2005 had ik mijn eerste kennismaking met Kenia. Met 2 vrienden heb ik een rondreis gemaakt en werd gelijk gegrepen door het land. De natuur is overweldigend, oog in oog staan met leeuwen, olifanten en luipaarden fantastisch en de mensen zijn warm, vriendelijk, enthousiast en vrolijk.
Kort na mijn terugkeer ontmoette ik bij toeval Angela Bomers die me vertelde over de Suba Stichting. Dit bood een geweldige kans: terug naar Kenia en dan ook nog eens midden tussen de bevolking goed werk gaan doen. Samen met Sarah heb ik in 2006, gedurende ons vrijwilligerswerk in Bondo, een prachtige tijd gehad. Het was een enorme ervaring waar ik nog steeds met veel liefde en plezier op terug kijk. Met diverse mensen in Bondo, die werken of gewerkt hebben voor het Suba Children’s Home, heb ik nog steeds contact. Er is voor altijd een band ontstaan.
In 2010 ben ik penningmeester van de stichting geworden. Dat heb ik uiteindelijk 2,5 jaar gedaan. Het waren drukke jaren door het voorbereiden en starten van ontwikkelingen die moeten gaan bijdragen aan de verzelfstandiging van en een stabiele toekomst voor het Home. Door het Strategisch Plan dat door Monica Odak is opgesteld en de uitwerking daarvan door Michael Maunda, heb ik daar veel vertrouwen in. Het is mooi om te zien dat we zulke grote stappen hebben kunnen maken.
Wegens persoonlijke omstandigheden heb ik de functie neergelegd maar ben wel aangebleven als adviseur. Door de inmiddels jarenlange betrokkenheid kan ik met de opgedane kennis en ervarenheid hoop ik nog mijn steentje te kunnen bijdragen.

 


ceciliaCecilia Reijnen, webmaster